راز های نگفته درمان کبد چرب در خانه
میوه مفید برای کبد چرب
برای درمان کبد چرب راه های گوناگونی وجود دارد از جمله درمان دارویی ،درمان سنتی،درمان خانگی که با کنترل کردن غذایی و به کمک میوه ها انجام پذیر می باشد.
از آنجا که بیماری کبدچرب از جمله بیماریهای خاموش و بی نشانه است، پیشگیری از ابتلا به آن از جمله اولویتها قرار میگیرد. زیرا این بیماری معمولا زمانی خود را نمایان میکند که ذرات چربی بخش زیادی از سلولهای کبدی را به خود درگیر کرده اند. کبد چرب پس از درگیر کردن کبد با علائمی مانند ضعف، خستگی و احساس سنگینی و فشار در ناحیه فوقانی و راست شکم بروز میکند.و بهتر است که بدانید هنوز روش درمانی دارویی وجود ندارد که به طور کامل این بیماری را درمان کند.شما با تغییر رژیم غذایی خود و با کاهش وزن میتوانید 3 تا 5درصدی میتوانید تا حد زیادی از چربی های کبدی خود را دفع کنید.
بیماری کبد چرب چیست؟
به بیماری ای که کبد فرد بیش از اندازه در خود چربی تجمع میکند بیماری کبد چرب میگویند.
پس از درگیری کبد با چربی، فرد با علائمی مانند ضعف، خستگی و احساس سنگینی و فشار در ناحیه فوقانی و راست شکم همراه میشود.
میوه های مفید برای درمان کبد چرب
افرادی که چربی کبدیشان بالاست رژیم غذایی متفاوتی دارند شما با جا دادن چند نوع میوه در رژیم غذاییتان میتوانید تاثیر زیادی بر سلامت کبدتان بگذارید
از این رو میتوان این میوه ها را نام برد:
- گریپ فروت:
گریپ فروت با دارا بودذن ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در این میوه میتواند به دفع سموم بدن و سلامت کبد به شما کمک کند و هم چنین گریپ فروت را میتواند به عنوان یک میوه آبدار که آسیب های کبدی را که بعد از افزایش چربی این عضو میبیند، ترمیم کند.
اووکادو:اووکادو یکی دیگر از میوه هایی است که برای کبد چرب پیشنهاد میشود به دلیل داشتن کلسترول. مصرف این میوه به طور کل به کاهش چربی بدن نیز کمک میکند و از چربی خون و اسیب های ناشی از کبد چرب را کاهش میدهد
- زغال اخته:
زغال اخته را میتوان به عنوان یک مکمل غذایی روزانه برای افرادی که چربی کبدشان بالاست نام برد . زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان و آنتوسیانین است و می تواند در کنترل و درمان بیماری کبد چرب به شما کمک کند.
- انگور:
اانگور بسیار برای سلامت کبدتان مهم است زیرا انگور سرشار از رسوراترول است.انگور در فصل های پاییز و زمستان به بازار می اید بهتر است انگور را به صورت روزانه مصرف کنید.
- سیب:
فیبر در فرایند سم زدایی تاثیر بسیاری دارد و سیب حاوی مقدار زیادی فیبر میباشد. مواد مغذی در سیب کمک زیادی به کاهش چربی و بهبود بیماری کبد چرب میکند.تاثیر سیب در بیماری کبد چرب مانند معجزه است.
- موز:
موز دارای نشاسته زیادی است که برای سلامتی مفید است و این میوه منبع غنی ای از ویتامین های A،B6،Cرا داراست برای کنترل کبد چرب مفید میباشد
- لیمو و لیموترش:
لیموترش و لیمو شیرین سرشار اسید سیتریک و ویتامینC و پتاسیم و بیوفلاونوئیدها هستند که سم زدایی، کاهش التهاب و چربی کبد کمک زیادی میکنند. شما میتوانید هر روز صبح یک لیوان آب ولرم را همراه با لیموترش تازه و عسل میل کنید و به سلامتی کامل برسید.
- توت خشک:
مصرف روزانه توت خشک و بهصورت ناشتا در وعده صبحانه میتواند تاثیر زیادی در بهبود درمان بیماری کبد چرب داشته باشد. درنتیحه توصیه میکنیم هرروز صبح چند عدد توت خشک را برای میانوعده میل کنید تا حالتان بهتر شود
- نارگیل:
نارگیل به دلیل حاوی اسیدهای چرب مونواشباع و میانزنجیره، میتواند برای کاهش چربی کبد مفید باشد. همچنین، مصرف نارگیل میتواند به بهبود عملکرد کبد کمک کند و از التهابهای کبدی جلوگیری کند.
میوههای مضر برای کبد چرب
همانطور که تاکیید کردیم بهتر است بیماران مبتلا به کبد چرب از مصرف بیرویه قند و نمک خودداری کنند، چراکه این بیماری در بیشتر موارد با کلسترول بالا و دیابت همراه خواهد شد.
بیشتر افراد بر این باورند که قند موجود در میوه ها به دلیل طبیعی بودن ضرری به همراه ندارند ولی باید به شما هشدار بدهیم که با پیشرفت بیماری قند خون و یا کبد چرب مصرف بعضی میوه ها مضر بوده و حتی مکیتواند موجب تداخل دارویی شود.از این رو بهتر است که میوه های مضر باکبد چرب اشنا شوید:
بهطور کلی میوههای مضر برای کبد چرب عبارتند از:
- آناناس
- خرمالو
- انار
- گیلاس
- میوههای خشک
- انبه
خوراکیهای ممنوعه برای بیماران مبتلا به کبد چرب
بیماران مبتلا به کبد چرب باید از مصرف چربیهای اشباع شده دوری کنند؛ چراکه این نوع چربی منجر به رسوب چربی بیشتر در کبد شما میشود. برای اینکه روند بیماری شما شدت پیدا نکند و حالتان بدتر نشود از خوردن خوراکیهایی که در ادامه گفتهایم، خودداری کنید.
- مرغ، به جز گوشت سفید بدون چربی
- پنیر پر چرب
- ماست، به جز ماست کم چرب
- گوشت قرمز
- محصولات فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس
- غذاهای سرخشده و غذاهای آماده و نیمه آماده
- خوراکیهای قندی مانند کلوچه، آب نبات، نوشابه معمولی، شربتها و غیره
- ترجیحا نان سفید، برنج و ماکارونی
- غذاهای حاوی نمک زیاد
- غذاهای مفید برای کبدچرب
همچنین شما میتوانید با جای دادن این مواد غذایی در رژیم رزانه خود به بهبود سلامتی خود کمک کنید
- ماهی و غذای دریایی
- میوهها
- غلات کامل
- آجیل
- روغن زیتون
- سبزیجات
- آووکادو
- حبوبات
- قهوه
- لوبیا و سویا
- بلغور جو دوسر
- زردچوبه
- تخمه آفتابگردان
- بروکلی
- چای سبز
- گردو
- شیر و لبنیات کمچرب
مبتلایان به بیماری کبد چرب در دو دسته کبد چرب الکلی و غیر الکلی قرار میگیرند. اگر جزو بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی هستید یا در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارید، سبک زندگی و رژیم غذایی خود را تغییر دهید. شما باید رژیم غذایی غنی از فیبر، پروتئین و چربیهای سالم داشته باشید. برخی تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی میتواند به بهبود سلامت کبد شما و کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کند. مطالعات نشان میدهد که پیروی از یک رژیم غذایی کامل و سرشار از فیبر، پروتئین بدون چربی یا گیاهی و چربیهای سالم بهترین راه برای بهبود سلامت کبد، کاهش خطر بیماری و کاهش وزن سالم است.
البته برای سطوح خطرناک تر و پیشرفته تر کبد چرب شما باید با پزشک خود مشورت کنید و از دارو های مخصوص مکمل ها و ویتامین ها استفاده کنید. اگر اوضاع کبد شما بد باشد ممکن است نیاز به جراحی هم داشته باشید. این مورد را فقط پزشک متخصص میتواند تشخیص دهد.
در اینستاگرام اسدی فارما شما میتوانید آخرین مقالات و اخبار مربوط به سلامتی را مطالعه کنید. با ما همراه باشید.